
Sluter man ögonen och tänker tillbaka på dessa stunder, så händer något inombords. Vi ser bilden av sol, vågor och färgglada blommor samt kanske även en fladdrande fjäril som far förbi. De flesta av oss känner då en glädje, kanske också en längtan men minnet framkallar framför allt en stund av ögonblicklig lycka.
Våra demensdrabbade har förlorat flera förmågor att uppleva och kommunicera vardagens naturliga upplevelser men förmågan att uppleva livskvalitet och ro inombords finns bevarad.
Målet med vården för de med medelsvår till svår demens är att maximera välbefinnandet och på så sätt förbättra dagliga livskvaliteten.
För om man njuter i stunden, så ökar automatiskt livskvaliteten.
Det är här Music Doll® kan komma till god användning genom att via brukarens favoritmusik bryta ett negativt beteende, återuppväcka positiva minnen och därmed ge en stunds njutning i vardagen.
Livskvaliteten påverkas positivt när Music Doll® har använts, vilket också finns dokumenterat via BPSD uppföljningar.
Ca 25 -30% av brukare på en avdelning accepterar Music Doll® och ger dig som ansvarig ytterligare ett dokumenterat hjälpmedel i vardagen att påverka situationen, inte bara för dina hyresgäster utan också för er ansvariga.
Fungerar Music Doll® i verkligheten?
Missa inte att se den nya filmen från boenden i Olofström, Mullsjö och Aneby. Dina kollegor berättar om sina erfarenheter av Music Doll® i sina verksamheter.
https://www.youtube.com/watch?v=D0dirxL8RFo
Hur startar du upp med Music Doll® på ditt boende?
De flesta boenden beställer dockor via beställningsblankett och tar möjligheten att samtidigt boka in besök för information och genomgång på plats för ansvarig personal. Detta tar ca en timme och rekommenderas.
Alternativet är att först boka in ett informationsbesök, detta är gratis och därefter göra beställning om man finner att Music Doll® skulle kunna vara ett bra hjälpmedel.