fbpx
Producerad av Tigerton
loading

Boka utbildning och information

  • Utnyttja en APT-timme för information och utbildning inom demensterapi. Vi presenterar MusicDoll® och dess möjligheter inom Demensvården. Nöjdare brukare ger gladare brukare med bättre livskvalitet! Låt oss komma och berätta mer!
factfulness-collage_lo

I professor Hans Roslings mycket uppmärksammade bok, ”Factfulness”,  vilken beskrivs av Bill Gates, som ”En av de viktigaste böckerna jag läst”, får vi många exempel på att det vi tror oss veta inte stämmer med verkligheten om vi jämför med fakta.

Många gånger är verkligheten faktiskt bättre, än vad vi tror.

Vi uppmanas av Hans Rosling att verkligen ”Testa våra idéer” och inte enbart luta oss mot positiva kommentarer eller negativa synpunkter från omgivningen.

 

Vi antar uppmaningen

Detta gäller naturligtvis även hjälpmedel inom Äldreomsorgen såsom Music Doll®. Den har fått många positiva omdömen runt om i Sverige och nu genomförs ytterligare tester i form av vetenskapliga studier, för att förhoppningsvis ge ytterligare ”fakta” att den ger livskvalitet i vardagen till brukare med demensdiagnos.

 

Hur görs detta för att det skall bli kvalitativt och trovärdigt?

Jo, Måsta ängs akademiska vård och omsorgsboende bedriver klinisk forskning i samarbete med Mälardalens högskola under ledning av docent Christine Gustafsson. Man är bland annat inriktad på personcentrerad välfärdsteknik och ”testar” vetenskapligt nya produkter.

MHS_4C_logo_tall_lomastaang

Detta görs naturligtvis helt neutralt och oberoende av upphovspersoner och tillverkare på ett kvalitativt och vetenskapligt sätt, för att kunna förse dig som är vårdansvarig med vad Hans Rosling påpekar är så viktigt – fakta.

De driver flera spännande FoU projekt där bland andra ”vetenskaplig utvärdering av Music Doll® ingår och då inriktat på brukare med medelsvår till svår demens.

Andra tekniker som testas är robotduschen Poseidon, Ergo Nova gungstol, t.ex.

Ytterligare en viktig grupp för personcentrerat omsorgsarbete finner vi inom LSS. Även här har en vetenskaplig studie startat upp med Music Doll® under handledning av Christine Gustavsson och Måsta äng.

Förhoppningsvis ska dessa vetenskapliga tester ge mer fakta och ytterligare stärka värdet av Music Doll® i vård-och omsorgsomhändertagandet.

Rapporter kommer efterhand från dessa studier.

Kommentera

Your email address will not be published.

Producerad av Tigerton