fbpx
Producerad av Tigerton
loading

Boka utbildning och information

  • Utnyttja en APT-timme för information och utbildning inom demensterapi. Vi presenterar MusicDoll® och dess möjligheter inom Demensvården. Nöjdare brukare ger gladare brukare med bättre livskvalitet! Låt oss komma och berätta mer!
western_shutterstock_683558125

Ibland får man en utmaning som är omöjlig att backa ut från.

Det var däremot lätt att tacka ja till en inbjudan från Romares stiftelse vårdboende i Helsingborg att föreläsa om Music Doll®. Vårdboendet har 72 hyresgäster därav många med demensdiagnos.
Susie Zanco och Tekla Larsson, enhetschefer, stod för inbjudan.

Vad hände då denna soliga dag?
Den första utmaningen med att få tekniken, dator, projektor och ljud, att tala med varandra klarades av efter viss möda och sedan kunde informationen om Music Doll® starta.
Positiva kliniska resultat redogjordes för, videoklipp med gripande brukarreaktioner visades, vilka berörde samtliga närvarande och många frågor om praktisk hantering ställdes.

Sedan kom den verkliga utmaningen
Mette frågade, ” Ulf, hur kan vi veta att allt detta du beskriver verkligen fungerar här hos oss? Kan vi be en av hyresgästerna komma in så vi får testa live, i verkligheten?”
Vare sig det är en riktig duell eller helt enkelt upp till bevis med din produkt som du tror på, så finns bara ett svar, ” ja, självklart, svarade jag…”!
Det var första gången jag ställdes inför en sådan situation. Alla närvarande tyckte naturligtvis det var en strålande idé medan jag själv kände en viss anspänning.

Som rysk roulette
Det kändes verkligen lite som rysk roulett. Grad av demens, dagsform, rätt musik för hyresgästen. Mycket skall klaffa.
Om det inte fungerade som på de tidigare visade videoklippen, så….

Med Mettes varsamma hand och hjälp kom Rut in och presenterades för Music Doll®.
Helt tyst i lokalen.
Alla var mycket uppmärksamma på Ruts minsta lilla reaktion och Mette tycktes be en stilla bön…

vardare_brukare_doll_1_lo

Rut tar emot dockan, ser på den och efter lite tvekan för hon varsamt en hand över huvud och ansikte samt känner på kroppen och granskar musikdockan noga. Musiken sätts på och ett stort leende sprider sig över Ruts ansikte och Mettes ögon strålar.

vardare_brukare_doll_2_lo

Alla i salen känner samma sak, andas ut och leenden sprider sig hos samtliga.
En tyst suck av lättnad tillåter jag mig själv och var glad att utmaningen hade accepterats.

Alla i salen känner samma sak, andas ut och leenden sprider sig hos samtliga. En liten tyst suck av lättnad tillåter jag mig själv och var glad att jag hade accepterat utmaningen.
Fast innerst inne tvivlade jag inte på en positiv reaktion från Rut, då många som är i liknande situation faktiskt reagerar precis så: positivt med nyfikenhet och glädje.

 

Vill du också ha ett informationsbesök?

Ta möjligheten att boka in besök av Music Doll® på ditt vårdboende under hösten. besöket kan göras på en APT sammankomst eller någon annan tid som passar. De närmaste månaderna är relativt tillgängliga.
Informationsmötet är gratis och inga andra förpliktelser än att vi måste få tekniken att fungera med ljud och bild.

Någon utmaning som den Romares stiftelse bjöd upp till är inte nödvändig men accepteras om ni önskar naturligtvis.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL BOKNING AV BESÖK

Kommentera

Your email address will not be published.

Producerad av Tigerton